Telefon Görüşmesi Tehdit Hakaret Tanıklığı
Telefon görüşmesi sırasında tehdit ve hakarete uğrayan kişinin hoparlörü açarak yanındakilere dinletmesi halinde o kişilerin tanıklığı dikkate alınmalıdır.
T.C. YARGITAY
- Ceza Dairesi Esas No: 2013/8808
Karar No: 2015/23904 Karar Tarihi: 06.03.2015
Tehdit Ve Hakaret Suçları – Cep Telefonunun Hoparlörünün Açılmasıyla Tehdit Ve Hakaret Edilmesi – Hangi Nedenle Savunmaya İtibar Edildiği Açıklanmadan Ve Yetersiz Gerekçeyle Her İki Suçtan Beraat Kararı Verilmesinin İsabetsiz Oluşu
- Hükmün Bozulduğu
ÖZET: Katılan ve tanık İ. A.’ın aşamalardaki tutarlı beyanlarında, birlikte belediye gişesinde saat 21.00 sıralarında çalıştıkları sırada cep telefonunun hoparlörünün açılmasıyla “o …. fa..e, seni mer.. man…ı yapacağım” şeklinde tehdit ve hakaret ettiğini belirtmeleri karşısında, hangi nedenle savunmaya itibar edildiği açıklanmadan ve yetersiz gerekçeyle her iki suçtan beraat kararı verilmesi isabetsizdir.
(5237 S. K. m. 106, 125)
Dava ve Karar: Yerel Mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede,
Katılan ve tanık İ. A.’ın aşamalardaki tutarlı beyanlarında, birlikte belediye gişesinde saat 21.00 sıralarında çalıştıkları sırada cep telefonunun hoparlörünün açılmasıyla “o …. fahişe, seni m..mi many…ı yapacağım” şeklinde tehdit ve hakaret ettiğini belirtmeleri karşısında, hangi nedenle savunmaya itibar edildiği açıklanmadan ve yetersiz gerekçeyle her iki suçtan beraat kararı verilmesi,
Sonuç: Kanuna aykırı ve katılan Sultan G. vekilinin temyiz nedenleri ile tebliğnamedeki düşünce yerinde görüldüğünden hükümlerin BOZULMASINA, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, 06.03.2015 tarihinde oybirliği ile, karar verildi.